Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Reahûs

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Reahûs geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport toont aan welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport tref je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de geraamde kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Reahûs die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-reahus

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze vakman doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve specialist op het gebied van energie. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Reahûs (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geef je inzicht in bruikbare vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare energie specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om meerdere offertes te ontvangen van deskundige energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Reahûs.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist loopt door de woning en stelt vast welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Reahûs laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Reahûs vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren adviseur. Het is nuttig om een expert uit de regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder delen we adres-informatie van mogelijke adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Reahûs

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Reahûs met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder introduceren we goede energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over radiator isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Reahûs

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4575,00€485,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€630,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4635,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2930,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€400,00€57,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,75€27,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Reahûs is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder delen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Reahûs: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.800 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Reahûs laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.800 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €245,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Reahûs. In het gedeelte hieronder delen wij een weergave met handige en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Reahûs!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Reahûs: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Reahûs

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand delen we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Reahûs.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk verschillende regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Reahûs aanvragen in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Iens, Hidaard en Easterein).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Reahûs

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Reahûs?

Het energie maatwerkadvies Reahûs is een adviesplan met suggesties voor de verduurzaming van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 t/m €345,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Reahûs aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Reahûs voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie