Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hidaard

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hidaard kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies check je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het energierapport is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie toont het rapport de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hidaard die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hidaard

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en het totale rendement Let op: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren maatwerkadviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hidaard (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een schema met alle energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Gediplomeerde energieadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een advies met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Hidaard.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en berekent welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hidaard laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hidaard vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een energieadviseur uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder vind je contactgegevens van erkende experts die diensten aanbieden in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hidaard

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hidaard waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids noemen we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hidaard

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4335,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4615,00€1020,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4905,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3305,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€46,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,95€8,05 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Hidaard is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand check je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hidaard: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco of United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Hidaard laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hidaard. Bijgaand doorzoek je een lijst met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Hidaard!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Hidaard: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hidaard

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Hidaard.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, dak, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hidaard opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Easterein, Hartwerd en Itens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hidaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hidaard?

Het energie maatwerkadvies Hidaard is een rapport met een plan van aanpak voor het verduurzamen van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot en met €290,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Hidaard te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hidaard voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, meer comfort, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie