Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Itens

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Itens biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek geeft inzicht in welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een rapport met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Itens die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-itens

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren expert op het gebied van energie . Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Itens (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-specialist. Erkende energie adviseurs vind je op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van erkende maatwerkadviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met investeringen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Itens.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau loopt door de woning en stelt vast welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Vervolgens verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Itens laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Itens vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder verstrekken we adresgegevens van professionele energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Itens

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Itens waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids introduceren we goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zuinige douchekoppen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Itens

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2100,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11625,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5095,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2935,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€21,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €585,00€39,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Itens is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Itens: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Eneco, Budget Energie of Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Itens laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.300 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 – €400,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Itens. Hieronder doorzoek je een schema met effectieve en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Itens!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Itens: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Itens

De meeste panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand verstrekken we een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Itens.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van ramen, (spouw)muur, wanden, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Itens afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Kûbaard, Reahûs en Iens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Itens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Itens?

Dit energie maatwerkadvies Itens is een adviesplan met suggesties voor de verduurzaming van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot ongeveer €325,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €245,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Itens te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Itens voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie