Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Easterein

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Easterein kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies delen ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het energieadvies is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Easterein die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-easterein

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige vakman. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Easterein (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een schema met alle maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige adviseur. Deskundige energieadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te vragen van gekwalificeerde bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Easterein.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Easterein laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woning?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Easterein vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve specialist. Het is wijs om een adviesbureau rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder check je namen en adressen van mogelijk beschikbare specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Easterein

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Easterein waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder delen wij goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over inductie koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Easterein

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2500,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4540,00€930,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5210,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3225,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€29,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Easterein is een minimale vereiste. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder bekijk je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Easterein: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie of Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.950 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Easterein laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost je circa €3.400 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 – €400,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Easterein. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met doelgerichte en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Easterein!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Easterein: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het advies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Easterein

De meeste panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand doorzoek je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Easterein.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, ramen, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Easterein afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Wommels, Itens en Kûbaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Easterein

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Easterein?

Dit energie maatwerkadvies Easterein is een besparingsplan inclusief suggesties voor het vergroenen van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 tot en met €330,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Easterein te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Easterein voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie