Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Longerhouw

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Longerhouw is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en controleert wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies doorzoek je in detail de kosten en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een advies met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze toont het rapport de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Longerhouw die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-longerhouw

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele vakman. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Longerhouw (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport biedt een lijst met bruikbare vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. Geschikte adviesbureaus vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om meerdere offertes te verkrijgen van deskundige specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een opsomming met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Longerhouw.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en rekent uit welke opties aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen check je bijzonderheden als het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Longerhouw laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Longerhouw vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energie specialist. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel delen we adres-informatie van goede maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Longerhouw

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Longerhouw waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder vind je de meest interessante maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over vloer isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Longerhouw

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1615,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€7000,00€585,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5240,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2955,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€445,00€32,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Longerhouw is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder vind je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Longerhouw: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.400 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Longerhouw bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.850 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €215,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Longerhouw. Bijgaand tref je een lijst met effectieve en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Longerhouw!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Longerhouw: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Longerhouw

Alle woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje kan je aan de slag met actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Longerhouw.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van (spouw)muur, dak, vloer, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Longerhouw bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Burgwerd, Schraard en Hichtum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Longerhouw

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Longerhouw?

Het energie maatwerkadvies Longerhouw is een besparingsrapport met suggesties voor het duurzamer maken van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 tot wel €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Longerhouw te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Longerhouw voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie