Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schraard

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Schraard is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan tref je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de populaire maatregelen. Het energieplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energieplan met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schraard die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schraard

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schraard (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft een schema met bruikbare maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. Gecertificeerde specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om 2 of 3 offertes op te zoeken van professionele adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een schema met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Schraard.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag details zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Schraard laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Schraard vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende adviseur. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder lees je adres details van mogelijke adviesbureaus die werken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Schraard

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schraard waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over dak isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Schraard

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4455,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4245,00€1085,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5155,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2955,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€25,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Schraard is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schraard: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Vattenfall en Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Schraard laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.300 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 – €500,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Schraard. In dit blokje verstrekken we een weergave met doelgerichte en betaalbare duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Schraard!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Schraard: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het document deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Schraard

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje lees je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Schraard.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van gevel, (spouw)muur, wanden, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Schraard afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hichtum, Wons en Schettens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Schraard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schraard?

Een energie maatwerkadvies Schraard is een advies met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies geeft per maatregel een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 – €325,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Schraard te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Schraard voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie