Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heerenveen

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Heerenveen biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en test waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan bieden ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je het budget, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Heerenveen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heerenveen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het advies wordt grondig beschreven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energieadviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heerenveen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met verschillende maatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Geschikte adviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een overzicht van groene maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Heerenveen.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Heerenveen laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Heerenveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige adviseur. Het is wijs om een adviesbedrijf uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder behandelen we gegevens van mogelijke adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Heerenveen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
KPMS Bouwadvies B.V.K R Poststraat 9038441ERHeerenveen
De Bouwfysica Specialistde Potten 68446LZHeerenveen
De Duurzame Specialisten B.V.Abe Lenstra boulevard 348448JBHeerenveen
HJ AdviesSchapendrift 288435WKDonkerbroek
De Beer BouwadviesBoskamp 168431PSOosterwolde
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Heerenveen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heerenveen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder check je de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over elektrisch koken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Heerenveen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4700,00€410,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10175,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5285,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2975,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€26,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €23,00€30,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Heerenveen is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Heerenveen: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall of Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Heerenveen laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.450 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €170,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Heerenveen. In het gedeelte hieronder check je een aantal relevante en betaalbare energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Heerenveen!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Heerenveen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Heerenveen

Alle huizen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder vind je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Heerenveen.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Heerenveen biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heerenveen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Heerenveen opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Urk, Steenwijkerland en Weststellingwerf).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heerenveen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Heerenveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heerenveen?

Een energie maatwerkadvies Heerenveen is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel het kostenplaatje en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 tot ongeveer €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Heerenveen te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Heerenveen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie