Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Steenwijkerland

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Steenwijkerland biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het rapport verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het plan bieden ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een energierapport met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Steenwijkerland die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-steenwijkerland

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Steenwijkerland (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van voorzetwanden en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale energie-expert. Ervaren energie adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes te ontvangen van gecertificeerde energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Steenwijkerland.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en calculeert welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel toont het rapport informatie zoals de geraamde kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Steenwijkerland laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Steenwijkerland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviesbureau uit de omgeving te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder check je contactgegevens van betrouwbare specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Steenwijkerland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Waterproof Inspectie- en Expertisebureau B.V.Het Spijk 2 h8321WTUrk
Integraal OmgevingsAdviesOostermeentherand 2 A8332JZSteenwijk
Van der Vegte BouwadviesGelderingen 428341PXSteenwijkerwold
Expert in energielabelOude Dijk 28321APUrk
EnprestSteenwijkerweg 718316RGMarknesse
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Steenwijkerland

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Steenwijkerland die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Steenwijkerland

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€2095,00€280,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4980,00€1045,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4610,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2960,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€440,00€58,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,50€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Steenwijkerland is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Steenwijkerland: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Steenwijkerland bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) kost ongeveer €4.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Steenwijkerland. In dit blokje verstrekken we een lijstje met impactvolle en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Steenwijkerland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Steenwijkerland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Steenwijkerland

Alle woningen in Provincie Overijssel moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand doorzoek je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Steenwijkerland.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, vloer, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Steenwijkerland hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Steenwijkerland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Steenwijkerland bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kampen, Noordoostpolder en Ooststellingwerf).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Steenwijkerland.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Steenwijkerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Steenwijkerland?

Het energie maatwerkadvies Steenwijkerland is een adviesplan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot ongeveer €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €275,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Steenwijkerland te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Steenwijkerland voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie