Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ooststellingwerf

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ooststellingwerf biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan delen ze uitgebreid de kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderwerp toont het rapport het budget, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Ooststellingwerf die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ooststellingwerf

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verminderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Let op: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve adviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ooststellingwerf (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document bevat een weergaven van verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van EPS-isolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve maatwerkadviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is slim om enkele offertes te verkrijgen van objectieve specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ooststellingwerf.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en bekijkt welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel check je onderdelen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ooststellingwerf laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Ooststellingwerf vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele vakman. Het is aan te bevelen om een specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder lees je contactgegevens van professionele vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Ooststellingwerf. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Beer BouwadviesBoskamp 168431PSOosterwolde
HJ AdviesSchapendrift 288435WKDonkerbroek
KPMS Bouwadvies B.V.K R Poststraat 9038441ERHeerenveen
DroomWoning MakelaardijJan Evertswyk 18409CTHemrik
Van der Vegte BouwadviesGelderingen 428341PXSteenwijkerwold
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ooststellingwerf

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ooststellingwerf die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over LED-lampen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Ooststellingwerf

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2380,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4750,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4690,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3325,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€315,00€54,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,75€28,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Ooststellingwerf is een hele goede keuze. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder bieden we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Ooststellingwerf: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall en Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Ooststellingwerf laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.900 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €235,00 tot €550,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Ooststellingwerf. Hieronder tref je een lijst met handige en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ooststellingwerf!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Ooststellingwerf: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Ooststellingwerf

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder check je nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ooststellingwerf.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van vloer, gevel, wanden, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ooststellingwerf heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ooststellingwerf vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ooststellingwerf bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Noordoostpolder, Urk en Heerenveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ooststellingwerf.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Ooststellingwerf

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ooststellingwerf?

Het energie maatwerkadvies Ooststellingwerf is een concept plan met concrete maatregelen voor de vergroening van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 tot en met €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Ooststellingwerf te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ooststellingwerf voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Goede energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie