Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Urk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Urk is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en controleert de diverse opties. Het energieplan verduidelijkt welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame opties. Het energieplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Urk die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-urk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren vakman. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Urk (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in diverse duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Geschikte energie adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes te ontvangen van objectieve specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met potentiële maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Urk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt op locatie en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen stuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Urk laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Urk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde vakman. Het is beter om een expert uit de regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van erkende bedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Urk. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Expert in energielabelOude Dijk 28321APUrk
Waterproof Inspectie- en Expertisebureau B.V.Het Spijk 2 h8321WTUrk
Integraal OmgevingsAdviesOostermeentherand 2 A8332JZSteenwijk
EnprestSteenwijkerweg 718316RGMarknesse
energielabel-nopBandelier 128309DBTollebeek
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Urk

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Urk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand delen wij de meest populaire energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiator isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Urk

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3315,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5195,00€595,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4770,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3080,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€49,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €30,00€29,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Urk is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Urk: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie en Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €4.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Urk aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.800 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 – €525,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Urk. Bijgaand vind je een lijstje met krachtige en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Urk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Urk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het advies bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Urk

Alle huizen in Provincie Flevoland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand tref je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Urk.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van dak, vloer, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Urk heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Urk vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Urk aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Dronten, Kampen en Steenwijkerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Urk.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Urk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Urk?

Het energie maatwerkadvies Urk is een rapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €210,00 – €310,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Urk te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Urk voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie