Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dronten

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Dronten kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het plan verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de minimale prijzen, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Dronten die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dronten

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te drukken. In het document wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken. Deze professional neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dronten (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PUR en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende maatwerkadviseur. Objectieve maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om enkele offertes te ontvangen van betrouwbare adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een weergave met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Dronten.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en stelt vast welke maatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel vind je aspecten zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dronten laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Dronten vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is raadzaam om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we adres-informatie van erkende bedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Dronten. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUBO-PlanEdamstraat 168244DRLelystad
PKR Energie AdviesLindenlaan 588253AADronten
Top EnergielabelsCatharina van Beekstraat 88265TNKampen
Enodes B.V.Zilverparkkade 218232WJLelystad
JW AdviesbureauHemelrijk 128196LBWelsum
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Dronten

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dronten met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder bieden we informatie rondom de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over LED-verlichting.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Dronten

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1685,00€120,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10800,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4575,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3260,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€24,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €23,50€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Dronten is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder vind je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dronten: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice, Essent of Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Dronten laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.600 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Dronten. In de box hieronder doorzoek je een lijstje met effectieve en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Dronten!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Dronten: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Dronten

Alle woningen in Provincie Flevoland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder vind je een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Dronten.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Dronten hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dronten vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Dronten gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Epe, Heerde en Kampen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dronten.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Dronten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dronten?

Het energie maatwerkadvies Dronten is een energieadvies met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot ongeveer €345,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Dronten te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Dronten voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie