Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Epe

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Epe is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en omschrijft wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke investeringen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport onderzoek je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de bekende duurzame opties. Het plan is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieplan met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp lees je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Epe die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-epe

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Epe (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport biedt een lijst met uiteenlopende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om diverse offertes op te zoeken van erkende energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Epe.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en checkt welke investeringen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel lees je informatie zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Epe laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Epe vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve energieadviseur. Het is wijs om een expert uit de regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder bieden we naam + adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Epe. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A3B-bouwadviesFeithenhofweg 58161BSEpe
JW AdviesbureauHemelrijk 128196LBWelsum
Enodes B.V.Zilverparkkade 218232WJLelystad
Woningadvies.NuKlompenmaker 78124AVWesepe
Energielabel OostOlsterkampweg 308121CROlst
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Epe

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Epe waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder beschrijven we de belangrijkste maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over waterbesparende douchekop.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Epe

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2195,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11725,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4805,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3350,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€420,00€34,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1225,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Epe is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Epe: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, Engie & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Epe aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.400 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Epe. In de box hieronder delen we daarom een overzicht met effectieve en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Epe!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Epe: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Epe

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje kan je aan de slag met actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Epe.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van vloer, dak, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Epe heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Epe tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Epe aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Oldebroek, Raalte en Heerde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Epe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Epe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Epe?

Het energie maatwerkadvies Epe is een rapport met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport onderschrijft per maatregel de kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €230,00 – €310,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €265,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Epe te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Epe voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie