Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oldebroek

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oldebroek biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en deelt de diverse opties. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies doorzoek je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het advies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de investering, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oldebroek die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oldebroek

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare energiedeskundige. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oldebroek (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Betrouwbare adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om verschillende offertes te ontvangen van gecertificeerde specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Oldebroek.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt thuis langs en berekent welke investeringen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen krijg je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de geschatte kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oldebroek laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oldebroek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde specialist. Het is wijs om een energieadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder lees je namen en adressen van betrouwbare energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Oldebroek. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Verde adviesCotoneasterstraat 98091TSWezep
Oostz OntwerpKanaalstraat OZ 15 a8102GGRaalte
Duurzaam(t)huisadviesMerel 1018103BCRaalte
Objectief EnergielabelsBeltmolen 1098071TLNunspeet
ENGIE Energie Nederland N.V.Grote Voort 2918041BLZwolle
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oldebroek

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oldebroek met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand bieden we informatie rondom de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Oldebroek

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3445,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6430,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5040,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€32,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €38,50€36,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Oldebroek is een minimale vereiste. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand delen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Oldebroek: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, Essent, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Oldebroek laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.400 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 t/m €500,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oldebroek. In de box hieronder doorzoek je een lijst met relevante en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Oldebroek!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Oldebroek: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oldebroek

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bespreken we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oldebroek.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, gevel, dak, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oldebroek biedt mogelijk aanvullende regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldebroek kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oldebroek opzoeken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Zwartewaterland, Nunspeet en Raalte).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldebroek.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oldebroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oldebroek?

Het energie maatwerkadvies Oldebroek is een plan met concrete maatregelen voor de vergroening van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €195,00 – €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Oldebroek op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oldebroek voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie