Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nunspeet

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Nunspeet is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke investeringen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport doorzoek je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp toont het rapport de investering, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nunspeet die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nunspeet

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze professional loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende energiecoach / deskundige. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nunspeet (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan biedt een lijst met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Geschikte specialisten check je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes te ontvangen van ervaren energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nunspeet.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf komt op locatie en analyseert welke maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel lees je onderwerpen zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nunspeet laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Nunspeet vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je namen en adressen van betrouwbare adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Nunspeet. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Objectief EnergielabelsBeltmolen 1098071TLNunspeet
Verde adviesCotoneasterstraat 98091TSWezep
Oostz OntwerpKanaalstraat OZ 15 a8102GGRaalte
ENGIE Energie Nederland N.V.Grote Voort 2918041BLZwolle
Energiewacht B.V.Lippestraat 18028PSZwolle
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nunspeet

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nunspeet die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over aardwarmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nunspeet

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1610,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5090,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4880,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3215,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€46,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,50€28,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Nunspeet is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nunspeet: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Engie, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €6.000 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Nunspeet laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.050 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 t/m €325,00 per element.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Nunspeet. In de box hieronder verstrekken we een aantal impactvolle en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nunspeet!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nunspeet: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Nunspeet

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nunspeet.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Nunspeet heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Nunspeet vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nunspeet opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Zwolle, Hattem en Elburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nunspeet.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Nunspeet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nunspeet?

Het energie maatwerkadvies Nunspeet is een rapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €235,00 – €300,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Nunspeet te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nunspeet voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie