Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwolle

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zwolle biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies stelt bloot welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport onderschrijven ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zwolle die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwolle

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende expert. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwolle (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geef je inzicht in verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde bedrijven check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te vragen van neutrale specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een overzicht van werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zwolle.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later verstuurt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwolle laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zwolle vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energie specialist. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we adresgegevens van goede vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Zwolle. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABCD AdviesAureliavlinder 218016HDZwolle
Energielabel ZwolleKaterveerdijk 168019BLZwolle
AedinovaDokter van Deenweg 1088025BKZwolle
Folbert MakelaardijAssendorperstraat 2058012DMZwolle
Stuurman TrainingenBruges 127991CEDwingeloo
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zwolle

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwolle waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over water-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zwolle

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2100,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5280,00€835,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5050,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3340,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€27,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Zwolle is een hele goede keuze. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder ontdek je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zwolle: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall & Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Zwolle laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Deze installatie genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 – €375,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Zwolle. In dit blokje delen wij een lijstje met handige en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zwolle!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Zwolle: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Zwolle

Alle huizen in Provincie Overijssel moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zwolle.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van vloer, ramen, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Zwolle heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zwolle vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Zwolle opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Meppel, Staphorst en Hattem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zwolle.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zwolle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwolle?

Een energie maatwerkadvies Zwolle is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het budget en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €270,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwolle te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zwolle voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie