Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hattem

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Hattem is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport toont aan welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies vind je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het energieadvies is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp lees je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hattem die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hattem

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hattem (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-specialist. Ervaren specialisten kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een advies met maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hattem.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist neemt de woning op en stelt vast welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hattem laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hattem vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is goed om een energieadviseur uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele vakmensen die werken in de gemeente Hattem. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ENGIE Energie Nederland N.V.Grote Voort 2918041BLZwolle
Objectief EnergielabelsBeltmolen 1098071TLNunspeet
Verde adviesCotoneasterstraat 98091TSWezep
Energiewacht B.V.Lippestraat 18028PSZwolle
Accuraat EnergielabelMeeleweg 1278028RRZwolle
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hattem

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hattem die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids introduceren we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Hattem

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3650,00€395,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12125,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4775,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3125,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €480,00€45,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Hattem is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder lees je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hattem: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco en Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Hattem laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 tot €400,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hattem. In de box hieronder vind je daarom een aantal doelgerichte en betaalbare energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hattem!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hattem: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Hattem

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder vind je praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hattem.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van (spouw)muur, gevel, dak, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hattem biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hattem zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hattem gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Staphorst, Westerveld en Zwartewaterland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hattem.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hattem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hattem?

Het energie maatwerkadvies Hattem is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan geeft per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €220,00 tot €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €265,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Hattem te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hattem voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie