Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Staphorst

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Staphorst kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport geeft inzicht in welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het advies beschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze check je de geschatte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Staphorst die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-staphorst

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Staphorst (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energie-expert. Deskundige adviesbedrijven zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een lijst met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Staphorst.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur bezoekt je aan huis en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen vind je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Staphorst laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Staphorst vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve specialist. Het is aan te raden om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel bieden we adres details van mogelijk beschikbare adviseurs die actief zijn in de gemeente Staphorst. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
KOVOIndustrieweg 187951CXStaphorst
Thermo Advies Charles MankKielakker 477971AEHavelte
Ep-adviseursWesteinde 24 a7991RVDwingeloo
SVB – Studio voor BouwkunstIndustrieweg 1 F7949AJRogat
Alpha Consultancy B.V.Roerdomp 497943SNMeppel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Staphorst

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Staphorst die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Staphorst

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3345,00€395,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11500,00€645,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4740,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3050,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€34,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,25€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Staphorst is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Staphorst: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall, Budget Energie of Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Staphorst bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.750 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Staphorst. Hieronder check je een weergave met impactvolle en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Staphorst!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Staphorst: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Staphorst

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder verstrekken we handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Staphorst.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, (spouw)muur, dak, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Staphorst biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Staphorst kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Staphorst vergelijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Hoogeveen, De Wolden en Westerveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Staphorst.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Staphorst

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Staphorst?

Een energie maatwerkadvies Staphorst is een rapport inclusief suggesties voor de vergroening van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan geeft per maatregel de investering en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €245,00 – €350,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Staphorst te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Staphorst voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie