Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerveld

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Westerveld geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies check je in detail de initiële investering en het rendement van de potentiële maatregelen. Het rapport is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Westerveld die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerveld

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome vakman. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerveld (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Westerveld.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt langs en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals een kostenbegroting, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerveld laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Westerveld vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie expert. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder verstrekken we adres-informatie van professionele maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Westerveld. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Thermo Advies Charles MankKielakker 477971AEHavelte
Ep-adviseursWesteinde 24 a7991RVDwingeloo
Stuurman TrainingenBruges 127991CEDwingeloo
KOVOIndustrieweg 187951CXStaphorst
SVB – Studio voor BouwkunstIndustrieweg 1 F7949AJRogat
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Westerveld

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerveld met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder behandelen we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Westerveld

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2305,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4065,00€555,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4880,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3055,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€27,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,35€7,05 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Westerveld is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte delen wij praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westerveld: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Budget Energie & Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Westerveld aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) kost ongeveer €3.650 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €325,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Westerveld. In de box hieronder verstrekken we een aantal handige en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Westerveld!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Westerveld: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Westerveld

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder check je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Westerveld.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, vloer, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerveld biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerveld kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Westerveld aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. De Wolden, Meppel en Zwolle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Westerveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerveld?

Het energie maatwerkadvies Westerveld is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies komt per maatregel met de geraamde kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerveld aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Westerveld voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie