Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwartewaterland

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Zwartewaterland geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het rapport verduidelijkt welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het rapport beschrijven ze overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een verslag met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zwartewaterland die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwartewaterland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verlagen. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwartewaterland (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan biedt een lijst met diverse energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van voorzetwanden en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Gekwalificeerde energieadviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te ontvangen van professionele adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zwartewaterland.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt op locatie en zoekt uit welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze randzaken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwartewaterland laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zwartewaterland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energie expert. Het is goed om een specialist uit de regio te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel doorzoek je gegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Zwartewaterland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ENGIE Energie Nederland N.V.Grote Voort 2918041BLZwolle
Objectief EnergielabelsBeltmolen 1098071TLNunspeet
Verde adviesCotoneasterstraat 98091TSWezep
Energiewacht B.V.Lippestraat 18028PSZwolle
Accuraat EnergielabelMeeleweg 1278028RRZwolle
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Zwartewaterland

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwartewaterland waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder noemen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zwartewaterland

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1590,00€365,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11650,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5085,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3240,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,25€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Zwartewaterland is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder behandelen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zwartewaterland: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice of Delta, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Zwartewaterland laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zwartewaterland. Bijgaand vind je een lijstje met belangrijke en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zwartewaterland!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zwartewaterland: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur komt je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Zwartewaterland

Alle woningen in Provincie Overijssel moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zwartewaterland.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van vloer, dak, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zwartewaterland biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zwartewaterland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zwartewaterland bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Westerveld, Zwolle en Nunspeet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zwartewaterland.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Zwartewaterland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwartewaterland?

Het energie maatwerkadvies Zwartewaterland is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies geeft per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €245,00 t/m €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €265,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwartewaterland te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zwartewaterland voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie