Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Elburg

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Elburg biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies delen ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de getoonde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een advies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Elburg die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-elburg

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verkleinen. In het document wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde adviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Elburg (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan biedt een lijst met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Objectieve adviesbureaus zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is beter om enkele offertes te verkrijgen van professionele energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Elburg.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals het kostenplaatje, de besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Elburg laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Elburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is slim om een energie expert uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder bieden we adres details van betrouwbare experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Elburg. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Objectief EnergielabelsBeltmolen 1098071TLNunspeet
Verde adviesCotoneasterstraat 98091TSWezep
Oostz OntwerpKanaalstraat OZ 15 a8102GGRaalte
ENGIE Energie Nederland N.V.Grote Voort 2918041BLZwolle
Energiewacht B.V.Lippestraat 18028PSZwolle
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Elburg

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Elburg waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboiler.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Elburg

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3595,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11875,00€685,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4705,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3385,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Elburg is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte lees je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Elburg: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie & Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Elburg laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.500 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Elburg. In het gedeelte hieronder vind je daarom een aantal belangrijke en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Elburg!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Elburg: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Elburg

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder lees je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Elburg.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, dak, vloer, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Elburg biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Elburg zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Elburg gebruiken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Hattem, Zwartewaterland en Oldebroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Elburg.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Elburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Elburg?

Het energie maatwerkadvies Elburg is een adviesplan inclusief suggesties voor de verduurzaming van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de investering en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €225,00 t/m €300,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Elburg op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Elburg voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie