Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Raalte

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Raalte biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en analyseert waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport stelt bloot welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies vind je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Raalte die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-raalte

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende energiedeskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Raalte (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies bevat een weergaven van innovatieve duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Gecertificeerde adviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om enkele offertes te vragen van onafhankelijke adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van opties die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Raalte.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en berekent welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan ontvang je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen check je aspecten zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Raalte laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Raalte vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie specialist. Het is wijs om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder check je adres details van mogelijk interessante energie adviseurs die werken in de gemeente Raalte. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Verde adviesCotoneasterstraat 98091TSWezep
Oostz OntwerpKanaalstraat OZ 15 a8102GGRaalte
Duurzaam(t)huisadviesMerel 1018103BCRaalte
Objectief EnergielabelsBeltmolen 1098071TLNunspeet
ENGIE Energie Nederland N.V.Grote Voort 2918041BLZwolle
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Raalte

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Raalte die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen wij de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over HR-ketels.

Het comfort van een energiezuinige woning in Raalte

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3565,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4715,00€560,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4660,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3065,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€31,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €39,00€35,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Raalte is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte lees je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Raalte: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.050 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Raalte kopen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.950 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €250,00 t/m €375,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Raalte. In de box hieronder lees je een lijst met belangrijke en voordelige vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Raalte!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Raalte: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Raalte

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Raalte.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van ramen, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Raalte biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Raalte zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Raalte gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Nunspeet, Elburg en Olst-Wijhe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Raalte.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Raalte

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Raalte?

Het energie maatwerkadvies Raalte is een document inclusief suggesties voor het verduurzamen van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €225,00 – €285,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Raalte aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Raalte voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie