Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Olst-Wijhe

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Olst-Wijhe is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het rapport toont aan welke keuzes passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen tref je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsopties. Het rapport is relevant voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je meer info vinden over het kostenplaatje, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Olst-Wijhe die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-olst-wijhe

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Olst-Wijhe (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan bevat een weergaven van diverse duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare maatwerkadviseur. Geschikte energieadviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om meerdere offertes te verkrijgen van erkende energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Olst-Wijhe.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt thuis langs en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later krijg je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals een kostenbegroting, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Olst-Wijhe laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Olst-Wijhe vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren specialist. Het is beter om een adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je adresgegevens van goede energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Olst-Wijhe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woningadvies.NuKlompenmaker 78124AVWesepe
A3B-bouwadviesFeithenhofweg 58161BSEpe
JW AdviesbureauHemelrijk 128196LBWelsum
Energielabel OostOlsterkampweg 308121CROlst
ERIK bouwplancoördinatieten Haveweg 148106PHMariënheem
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Olst-Wijhe

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Olst-Wijhe waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen wij de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning ventilatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Olst-Wijhe

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1705,00€105,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10425,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5030,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2895,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€25,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €410,00€42,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Olst-Wijhe is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder lees je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Olst-Wijhe: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice & Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.100 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Olst-Wijhe laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €4.000 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Olst-Wijhe. Hieronder check je een lijst met handige en betaalbare energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Olst-Wijhe!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Olst-Wijhe: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Olst-Wijhe

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder tref je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Olst-Wijhe.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Olst-Wijhe heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Olst-Wijhe tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Olst-Wijhe aanvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Elburg, Oldebroek en Epe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Olst-Wijhe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Olst-Wijhe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Olst-Wijhe?

Het energie maatwerkadvies Olst-Wijhe is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel het budget en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot ongeveer €340,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Olst-Wijhe te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Olst-Wijhe voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie