Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heerde

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Heerde biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en omschrijft de verschillende optie. Het rapport laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport doorzoek je in detail de kosten en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze vind je het budget, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Heerde die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heerde

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren energiedeskundige. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heerde (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan bevat een weergaven van diverse maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. Professionele adviesbureaus kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te vragen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Heerde.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens ontvang je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen vind je onderdelen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heerde laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Heerde vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale expert. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de omgeving te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder lees je naam + adresgegevens van betrouwbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Heerde. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A3B-bouwadviesFeithenhofweg 58161BSEpe
JW AdviesbureauHemelrijk 128196LBWelsum
Enodes B.V.Zilverparkkade 218232WJLelystad
Woningadvies.NuKlompenmaker 78124AVWesepe
Energielabel OostOlsterkampweg 308121CROlst
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Heerde

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heerde die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over radiatorfolie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Heerde

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1360,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5970,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4980,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3095,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€32,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1325,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Heerde is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand verstrekken we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heerde: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie en Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Heerde kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is er al voor €3.650 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 – €425,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Heerde. Hieronder verstrekken we een lijst met krachtige en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Heerde!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Heerde: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Heerde

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Heerde.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van vloer, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Heerde biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Heerde vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heerde gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Raalte, Olst-Wijhe en Lelystad).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heerde.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Heerde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heerde?

Dit energie maatwerkadvies Heerde is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het vergroenen van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Via dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €180,00 tot €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €230,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Heerde te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het complex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Heerde voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie