Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kampen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kampen biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen bekijk je in detail de initiële investering en het rendement van de getoonde duurzame opties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een verslag met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kampen die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kampen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige en bedreven energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kampen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde adviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om meerdere offertes op te zoeken van gediplomeerde EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Kampen.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Kort hierop verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kampen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Kampen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele maatwerkadviseur. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder verstrekken we namen en adressen van professionele experts die diensten aanbieden in de gemeente Kampen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
PKR Energie AdviesLindenlaan 588253AADronten
Top EnergielabelsCatharina van Beekstraat 88265TNKampen
Koele Bouw en EnergieRietkamp 48266KEKampen
DUBO-PlanEdamstraat 168244DRLelystad
Enodes B.V.Zilverparkkade 218232WJLelystad
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kampen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kampen die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over inductie koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Kampen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2360,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6160,00€1075,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4830,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2990,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€45,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €530,00€43,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Kampen is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder tref je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kampen: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie, Essent & Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Kampen bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.450 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 – €325,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Kampen. In het gedeelte hieronder vind je daarom een overzicht met krachtige en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Kampen!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Kampen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kampen

Bestaande woningen in Provincie Overijssel moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kampen.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, vloer, gevel, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Kampen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kampen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Kampen bekijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Heerde, Lelystad en Noordoostpolder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kampen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Kampen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kampen?

Dit energie maatwerkadvies Kampen is een concept plan met verschillende opties voor het vergroenen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke investeringen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €240,00 tot €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Kampen te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het complex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kampen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie