Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordoostpolder

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Noordoostpolder biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en bekijkt de diverse opties. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen delen ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energierapport met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Noordoostpolder die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordoostpolder

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energie-expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordoostpolder (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan helpt je op weg met diverse maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, EPS gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om diverse offertes te zoeken van erkende energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een weergave met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Noordoostpolder.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en checkt welke maatregelen gunstig zijn. Vervolgens stuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel check je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordoostpolder laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Noordoostpolder vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren vakman. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand vind je naam + adresgegevens van betrouwbare energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Noordoostpolder. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vi – BouwmanagementPrinses Julianastraat 38281CKGenemuiden
Ritsema Isolatie en Energie AdviesSwalmstraat 118303JDEmmeloord
energielabel-nopBandelier 128309DBTollebeek
EB-BouwadviesNijstad 21 d8281BBGenemuiden
Koele Bouw en EnergieRietkamp 48266KEKampen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Noordoostpolder

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordoostpolder die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor jouw woning. Check ook meer informatie over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Noordoostpolder

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4420,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6385,00€935,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5435,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3385,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,95€8,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Noordoostpolder is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bieden we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Noordoostpolder: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall & Vandebron, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Noordoostpolder laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €4.000 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Noordoostpolder. Hieronder vind je een schema met populaire en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Noordoostpolder!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Noordoostpolder: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Noordoostpolder

De meeste panden in Provincie Flevoland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder vind je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Noordoostpolder.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van ramen, gevel, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noordoostpolder heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordoostpolder kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Noordoostpolder bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lelystad, Dronten en Urk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordoostpolder.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Noordoostpolder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordoostpolder?

Dit energie maatwerkadvies Noordoostpolder is een concept plan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de geraamde kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €205,00 – €320,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordoostpolder te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Noordoostpolder voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie