Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Flevoland

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Flevoland is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan delen ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de diverse energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Flevoland die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Flevoland (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geeft een overzicht met bruikbare energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Erkende specialisten kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes aan te vragen van betrouwbare adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Flevoland.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en stelt vast welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens mailt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Flevoland laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Flevoland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige maatwerkadviseur. Het is goed om een energie expert rondom je woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die werken in de Provincie Flevoland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Bekijk specialisten in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk.


Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Flevoland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand delen we de meest geschikte duurzame oplossingen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over vloerisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Flevoland

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.