Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Almere

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Almere kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen check je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per optie check je de geraamde kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Almere die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-almere

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke energieadviseur. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Almere (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft een overzicht met innovatieve maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van de buitengevel en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Deskundige energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is beter om diverse offertes te vragen van neutrale adviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een overzicht van werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Almere.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens verkrijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Almere laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Almere vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve specialist. Het is beter om een adviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Almere. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AenTTCypergrasweg 1 D1313AKAlmere
Alpha Energie-adviesDe Nevelhorststraat 161333ZHAlmere
EnergiemétrBoeierstraat 121335SPAlmere
Sander DuurzaamHerenweg 171244PTAnkeveen
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Almere

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Almere die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids behandelen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen opbrengst.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Almere

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4415,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4810,00€550,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5215,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2950,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€54,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €390,00€42,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Almere is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Almere: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie en Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Almere bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.150 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 t/m €475,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Almere. Bijgaand check je een aantal relevante en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Almere!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Almere: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Almere

Alle woningen in Provincie Flevoland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand vind je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Almere.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, (spouw)muur, vloer, dak, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Almere heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Almere vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Almere aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Wijdemeren, Blaricum en Weesp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Almere.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Almere

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Almere?

Het energie maatwerkadvies Almere is een rapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 – €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Almere op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Almere voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie