Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijdemeren

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wijdemeren is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en omschrijft de diverse opties. Het plan stelt bloot welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies beschrijven ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de geselecteerde duurzame keuzes. Het energieadvies is relevant voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze lees je de investering, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Wijdemeren die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijdemeren

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minderen. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijdemeren (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geeft een overzicht met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energie-specialist. Professionele experts check je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes aan te vragen van deskundige adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Wijdemeren.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en rekent uit welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop stuurt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen check je aspecten zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijdemeren laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wijdemeren vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige maatwerkadviseur. Het is goed om een adviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand verstrekken we adres-informatie van betrouwbare bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Wijdemeren. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Sander DuurzaamHerenweg 171244PTAnkeveen
AenTTCypergrasweg 1 D1313AKAlmere
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Geijsel Kroon MakelaardijHoger Einde-Noord 311191ADOuderkerk aan de Amstel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Wijdemeren

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijdemeren die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand delen we de meest populaire maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over spouwmuurisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wijdemeren

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk hier meer info)€4405,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4780,00€590,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4505,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3270,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€49,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,50€6,15 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Wijdemeren is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bekijk je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wijdemeren: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall of Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Wijdemeren laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.550 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Wijdemeren. In het gedeelte hieronder check je een lijst met populaire en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Wijdemeren!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Wijdemeren: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wijdemeren

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje bespreken we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Wijdemeren.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, (spouw)muur, wanden, dak, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Wijdemeren hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijdemeren zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Wijdemeren opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Amstelveen, Ouder-Amstel en Blaricum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijdemeren.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Wijdemeren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijdemeren?

Het energie maatwerkadvies Wijdemeren is een document met een plan van aanpak voor het vergroenen van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Via dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 tot wel €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Wijdemeren te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Wijdemeren voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie