Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ouder-Amstel

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Ouder-Amstel kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en test wat er mogelijk is. Het rapport laat jouw zien welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In de aanbevelingen onderschrijven ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze toont het rapport de investering, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Ouder-Amstel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ouder-amstel

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minderen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele adviseur. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ouder-Amstel (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document helpt je op weg met diverse maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde EPA-adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Ouder-Amstel.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en zoekt uit welke opties gunstig zijn. Op basis hiervan mailt hij een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ouder-Amstel laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ouder-Amstel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is raadzaam om een adviseur uit de omgeving te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder vind je namen en adressen van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Ouder-Amstel. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Geijsel Kroon MakelaardijHoger Einde-Noord 311191ADOuderkerk aan de Amstel
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Ten Bookum Energized SupportZilverschoonlaan 591187ECAmstelveen
ArS TechniekEyckenstein 3291187HVAmstelveen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ouder-Amstel

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ouder-Amstel waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder noemen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over isolatieglas.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ouder-Amstel

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4770,00€515,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11750,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5020,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2900,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€20,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,75€30,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Ouder-Amstel is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand check je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ouder-Amstel: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie & United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Ouder-Amstel aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.650 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Ouder-Amstel. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een lijstje met relevante en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Ouder-Amstel!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Ouder-Amstel: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Ouder-Amstel

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand check je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Ouder-Amstel.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van (spouw)muur, gevel, wanden, ramen, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Ouder-Amstel heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ouder-Amstel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ouder-Amstel gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Edam-Volendam, Waterland en Hilversum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ouder-Amstel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Ouder-Amstel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ouder-Amstel?

Het energie maatwerkadvies Ouder-Amstel is een concept plan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de investering en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €350,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ouder-Amstel aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ouder-Amstel voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie