Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Amsterdam-Duivendrecht

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Amsterdam-Duivendrecht geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan delen ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een advies met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het budget, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Amsterdam-Duivendrecht die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-amsterdam-duivendrecht

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Amsterdam-Duivendrecht (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een overzicht met diverse vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van spouwmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie-specialist. Professionele specialisten zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes op te zoeken van ervaren adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Amsterdam-Duivendrecht.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert komt thuis langs en beschrijft welke investeringen aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Amsterdam-Duivendrecht laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Amsterdam-Duivendrecht vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een energieadviseur uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder doorzoek je contactgegevens van betrouwbare EPA-adviseurs die werken in de gemeente Ouder-Amstel. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Amsterdam-Duivendrecht

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Amsterdam-Duivendrecht die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids behandelen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over energiebesparende maatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Amsterdam-Duivendrecht

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1690,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5095,00€1015,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5135,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2825,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€400,00€49,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,60€6,95 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Amsterdam-Duivendrecht is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Amsterdam-Duivendrecht: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Engie of Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Amsterdam-Duivendrecht aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.600 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Amsterdam-Duivendrecht. In het gedeelte hieronder check je een weergave met doelgerichte en goedkope maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Amsterdam-Duivendrecht!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Amsterdam-Duivendrecht: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Amsterdam-Duivendrecht

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder vind je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Amsterdam-Duivendrecht.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, gevel, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Ouder-Amstel biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ouder-Amstel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Amsterdam-Duivendrecht gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Volendam, Duivendrecht en Den Ilp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ouder-Amstel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Amsterdam-Duivendrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Amsterdam-Duivendrecht?

Het energie maatwerkadvies Amsterdam-Duivendrecht is een adviesrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €245,00 t/m €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Amsterdam-Duivendrecht aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Amsterdam-Duivendrecht voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie