Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Volendam

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Volendam is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een verslag met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de investering, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Volendam die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-volendam

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Volendam (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geeft een overzicht met verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Deskundige adviesbedrijven kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te zoeken van gediplomeerde specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een advies met maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Volendam.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan ontvang je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Volendam laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Volendam vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Het is beter om een adviesbureau rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder delen we namen en adressen van erkende experts die actief zijn in de gemeente Edam-Volendam. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Volendam

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Volendam die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder introduceren we de meest populaire maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over bodemisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Volendam

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4345,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5930,00€740,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5315,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3130,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€23,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €33,00€30,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Volendam is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder check je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Volendam: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie & Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Volendam laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) is er al voor €3.950 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 – €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Volendam. In dit blokje check je een schema met belangrijke en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Volendam!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Volendam: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit advies bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Volendam

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bespreken we praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Volendam.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, vloer, wanden, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Volendam bekijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Schiphol, Edam en Schiphol-Rijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Volendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Volendam?

Het energie maatwerkadvies Volendam is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan biedt per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Volendam te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Volendam voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie geeft lagere energiekosten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie