Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schiphol

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Schiphol is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en controleert de verschillende optie. Het rapport laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het plan tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie kun je meer info vinden over de investering, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Schiphol die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schiphol

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Let op: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schiphol (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met diverse energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. De juiste maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te zoeken van objectieve EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Schiphol.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur bezoekt je aan huis en berekent welke opties aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen lees je randzaken zoals de kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Schiphol laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Schiphol vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder doorzoek je gegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Haarlemmermeer. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Schiphol

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schiphol die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder noemen we de beste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over vloerisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Schiphol

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2325,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5295,00€1005,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4885,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3335,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€46,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,50€6,45 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Schiphol is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder check je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schiphol: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Essent, Vattenfall of Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Schiphol laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Schiphol. In dit blokje lees je een overzicht met impactvolle en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Schiphol!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Schiphol: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Schiphol

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen wij nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Schiphol.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van wanden, gevel, dak, ramen, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Schiphol opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Katwoude, Schiphol-Rijk en Amsterdam-Duivendrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Schiphol

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schiphol?

Een energie maatwerkadvies Schiphol is een advies met verschillende opties voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 tot wel €315,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Schiphol te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Schiphol voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie