Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schiphol-Rijk

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Schiphol-Rijk is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies delen ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de investering, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Schiphol-Rijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schiphol-rijk

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te weten: De maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren adviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schiphol-Rijk (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van de muren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energieadviseur. Betrouwbare adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een advies met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Schiphol-Rijk.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt langs en beschrijft welke investeringen doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Schiphol-Rijk laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Schiphol-Rijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Wij adviseren om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder lees je adres-informatie van mogelijk beschikbare energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Haarlemmermeer. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Schiphol-Rijk

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schiphol-Rijk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids kan je aan de slag met de beste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over dakisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Schiphol-Rijk

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1140,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5360,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5220,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2830,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€33,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €525,00€35,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Schiphol-Rijk is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder bekijk je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schiphol-Rijk: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Eneco, Vattenfall en Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Schiphol-Rijk laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 t/m €500,00 per element.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Schiphol-Rijk. Bijgaand tref je een weergave met relevante en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Schiphol-Rijk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Schiphol-Rijk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Schiphol-Rijk

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Schiphol-Rijk.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van wanden, dak, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Schiphol-Rijk gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Amsterdam-Duivendrecht, Den Ilp en Duivendrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Schiphol-Rijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schiphol-Rijk?

Een energie maatwerkadvies Schiphol-Rijk is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het verduurzamen van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw energierekening doen dalen. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 – €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €240,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Schiphol-Rijk te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Schiphol-Rijk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie