Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Edam-Volendam

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Edam-Volendam geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat de opties zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies bekijk je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Edam-Volendam die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-edam-volendam

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te beperken. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energiecoach / deskundige. Professionele en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Edam-Volendam (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van innovatieve duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Gecertificeerde bedrijven zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om diverse offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met opties die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Edam-Volendam.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Edam-Volendam laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Edam-Volendam vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende adviseur. Het is wijs om een expert uit de buurt te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder tref je adres-informatie van professionele specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Edam-Volendam. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Edam-Volendam

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Edam-Volendam die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder introduceren we goede duurzame oplossingen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over dakisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Edam-Volendam

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1140,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5360,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5220,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2830,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€33,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €525,00€35,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Edam-Volendam is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder delen wij extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Edam-Volendam: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Eneco en Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Edam-Volendam kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.550 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €150,00 – €475,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Edam-Volendam. Onderstaand delen we daarom een weergave met doelgerichte en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Edam-Volendam!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Edam-Volendam: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het advies bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Edam-Volendam

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder vind je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Edam-Volendam.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van gevel, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Edam-Volendam opvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Amsterdam, Diemen en Waterland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Edam-Volendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Edam-Volendam?

Het energie maatwerkadvies Edam-Volendam is een adviesrapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document bespreekt per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €240,00 tot en met €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €235,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Edam-Volendam te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Edam-Volendam voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie