Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosthuizen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oosthuizen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport tref je overzichtelijk de kosten en baten van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oosthuizen die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosthuizen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energiedeskundige. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosthuizen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport helpt je op weg met alle duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Erkende adviesbureaus kan je vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes aan te vragen van deskundige energie specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een advies met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Oosthuizen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en zoekt uit welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Niet veel later stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen noteren ze eigenschappen zoals de geraamde kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosthuizen laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oosthuizen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige specialist. Wij adviseren om een adviesbureau uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we adresgegevens van goede bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Edam-Volendam. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oosthuizen

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosthuizen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over hybride warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Oosthuizen

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3315,00€440,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10750,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5225,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3060,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€420,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €620,00€35,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Oosthuizen is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder behandelen we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oosthuizen: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie of Oxxio, Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Oosthuizen bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.650 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €195,00 tot €325,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Oosthuizen. Bijgaand vind je daarom een lijst met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Oosthuizen!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Oosthuizen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Oosthuizen

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje bieden we bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Oosthuizen.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oosthuizen gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kwadijk, Beets en Middelie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oosthuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosthuizen?

Het energie maatwerkadvies Oosthuizen is een plan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 t/m €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €275,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosthuizen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oosthuizen voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie