Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beets

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Beets is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de bekende energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel check je de investering, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Beets die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-beets

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: De maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energiedeskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beets (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een schema met diverse energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energieadviseur. Objectieve maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Beets.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Kort hierop mailt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Beets laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Beets vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde energie expert. Het is nuttig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je naam + adresgegevens van betrouwbare adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Edam-Volendam. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Beets

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beets waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids check je de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Beets

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4735,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4155,00€1095,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5070,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3005,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€26,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,75€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Beets is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder behandelen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Beets: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.100 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Beets aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) kost ongeveer €4.000 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 tot €500,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Beets. Onderstaand vind je om die reden een aantal praktische en betaalbare duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Beets!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Beets: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Beets

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder vind je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Beets.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van (spouw)muur, vloer, ramen, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Beets vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Middelie, Schardam en Warder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Beets

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beets?

Het energie maatwerkadvies Beets is een energieplan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 – €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Beets te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Beets voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie