Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Warder

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Warder zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek toont aan welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies delen ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het advies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Warder die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-warder

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde energieadviseur. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Warder (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren energie-expert. Deskundige adviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is goed om meerdere offertes te zoeken van ervaren energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Warder.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen verstuurt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Warder laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Warder vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve energie expert. Het is goed om een adviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Edam-Volendam. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Warder

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Warder die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids behandelen we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Warder

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1650,00€265,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5430,00€825,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5070,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3355,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€22,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €590,00€43,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Warder is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand verstrekken we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Warder: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen kost je circa €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Warder laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) kost je circa €3.100 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 t/m €425,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Warder. Hieronder vind je daarom een overzicht met effectieve en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Warder!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Warder: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Warder

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje lees je praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Warder.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van gevel, wanden, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Warder bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Westbeemster, Oosthuizen en Kwadijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Warder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Warder?

Dit energie maatwerkadvies Warder is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot ongeveer €290,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €265,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Warder te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Warder voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie