Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westbeemster

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Westbeemster biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en deelt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan bekijk je gedetailleerd de kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Westbeemster die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westbeemster

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energieadviseur. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westbeemster (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geef je inzicht in innovatieve duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te verkrijgen van gecertificeerde vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een advies met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Westbeemster.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen verkrijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westbeemster laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Westbeemster vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder doorzoek je contactgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Purmerend. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Westbeemster

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westbeemster waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids introduceren we de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Westbeemster

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4705,00€450,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12100,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5245,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3010,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€455,00€52,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1375,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Westbeemster is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte delen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Westbeemster: betaalbaar en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie & Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Westbeemster laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Westbeemster. Bijgaand tref je een overzicht met relevante en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Westbeemster!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Westbeemster: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Westbeemster

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder bespreken we up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Westbeemster.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, ramen, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Purmerend biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Purmerend kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Westbeemster bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Zuidoostbeemster, Kwadijk en Middenbeemster).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Purmerend.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Westbeemster

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westbeemster?

Een energie maatwerkadvies Westbeemster is een energieadvies met concrete maatregelen voor de vergroening van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot en met €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Westbeemster te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Westbeemster voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie