Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidoostbeemster

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidoostbeemster biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en bekijkt de verschillende optie. Het rapport laat jouw zien welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies vind je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de populaire energiebesparende maatregelen. Het plan is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energieplan met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel lees je het budget, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuidoostbeemster die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidoostbeemster

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare energiedeskundige. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidoostbeemster (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport bevat een weergaven van verschillende duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energieadviseur. Erkende energie specialisten kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om 2 of 3 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zuidoostbeemster.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen krijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidoostbeemster laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zuidoostbeemster vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve specialist. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand behandelen we gegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Purmerend. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zuidoostbeemster

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidoostbeemster die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zuidoostbeemster

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2075,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5605,00€905,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4885,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2825,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€31,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,25€31,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Zuidoostbeemster is een slimme investering. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zuidoostbeemster: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Zuidoostbeemster laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost ongeveer €3.050 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 t/m €475,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Zuidoostbeemster. Onderstaand doorzoek je een weergave met impactvolle en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zuidoostbeemster!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Zuidoostbeemster: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Zuidoostbeemster

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bieden we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zuidoostbeemster.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van gevel, wanden, dak, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Purmerend heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Purmerend kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Zuidoostbeemster vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Ilpendam, Middenbeemster en Watergang).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Purmerend.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Zuidoostbeemster

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidoostbeemster?

Een energie maatwerkadvies Zuidoostbeemster is een plan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €225,00 t/m €325,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidoostbeemster te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het complex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zuidoostbeemster voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Goede energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie