Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Purmerend

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Purmerend biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en omschrijft de diverse opties. Dit maatwerkadvies toont aan welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een advies met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Purmerend die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-purmerend

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale energiedeskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Purmerend (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geef je inzicht in verschillende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van de buitengevel en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Purmerend.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en berekent welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Purmerend laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Purmerend vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Het is goed om een expert uit de omgeving te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder bieden we adres-informatie van kwalitatieve energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Purmerend. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Purmerend

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Purmerend waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand vind je de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over bodem-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Purmerend

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2010,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4010,00€985,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4945,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2915,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€54,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €4,95€7,15 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Purmerend is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder check je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Purmerend: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco, Engie & Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.150 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Purmerend kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.300 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 – €500,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Purmerend. In de box hieronder delen wij een lijst met populaire en laag geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Purmerend!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Purmerend: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Purmerend

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand vind je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Purmerend.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van vloer, ramen, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Purmerend heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Purmerend vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Purmerend afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Gooise Meren, Uithoorn en Zaanstad).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Purmerend.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Purmerend

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Purmerend?

Dit energie maatwerkadvies Purmerend is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €200,00 tot en met €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Purmerend te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Purmerend voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie