Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zaanstad

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Zaanstad geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport doorzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in een kostenbegroting het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zaanstad die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zaanstad

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energiecoach neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze professional neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zaanstad (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren adviseur. Gediplomeerde adviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen van gecertificeerde energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zaanstad.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zaanstad laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zaanstad vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Het is raadzaam om een specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Zaanstad. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zaanstad

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zaanstad waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids behandelen we goede energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zaanstad

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1790,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11800,00€705,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4935,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3185,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1125,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Zaanstad is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder vind je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zaanstad: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Zaanstad laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.600 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 – €500,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Zaanstad. Hieronder doorzoek je een overzicht met handige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Zaanstad!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Zaanstad: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zaanstad

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand delen wij een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Zaanstad.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van gevel, dak, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zaanstad heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zaanstad vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Uithoorn, Aalsmeer en Oostzaan).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Zaanstad

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zaanstad?

Dit energie maatwerkadvies Zaanstad is een concept plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €205,00 t/m €310,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €265,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Zaanstad te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Zaanstad voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie