Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zaandam

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zaandam kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen bekijk je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het plan is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de minimale prijzen, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zaandam die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zaandam

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve energie-expert. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zaandam (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energieadviseur. De juiste adviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes aan te vragen van ervaren vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een advies met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zaandam.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en calculeert welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verstuurt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen check je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zaandam laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zaandam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve energieadviseur. Het is verstandig om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder check je namen en adressen van erkende EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Zaanstad. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zaandam

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zaandam die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder delen wij de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over isolatieglas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zaandam

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4200,00€445,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10950,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5105,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2950,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€37,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,25€5,75 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Zaandam is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte noemen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zaandam: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Zaandam laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.900 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €220,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Zaandam. Hieronder kan je aan de slag met een aantal praktische en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Zaandam!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Zaandam: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Zaandam

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zaandam.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, ramen, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zaanstad biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zaandam gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Oost-Graftdijk, Wormerveer en Starnmeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Zaandam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zaandam?

Een energie maatwerkadvies Zaandam is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €225,00 t/m €310,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €230,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Zaandam te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zaandam voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie