Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Starnmeer

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Starnmeer biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de opties zijn. Het energierapport verduidelijkt welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp lees je het budget, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Starnmeer die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-starnmeer

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Starnmeer (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport geeft een schema met bruikbare maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Geschikte energieadviseurs check je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om enkele offertes te vragen van ervaren energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een advies met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Starnmeer.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt thuis langs en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Starnmeer laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Starnmeer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is verstandig om een energieadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder delen we contactgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die werken in de gemeente Alkmaar. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Starnmeer

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Starnmeer die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand introduceren we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over gevelisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Starnmeer

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1670,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6780,00€880,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4805,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3140,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€46,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €505,00€45,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Starnmeer is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bieden we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Starnmeer: betaalbaar en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Engie & Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.050 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Starnmeer bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €4.000 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Starnmeer. Bijgaand vind je daarom een lijstje met praktische en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Starnmeer!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Starnmeer: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Starnmeer

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bieden we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Starnmeer.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van vloer, (spouw)muur, wanden, gevel, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Starnmeer opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Noordeinde, de Woude en West-Graftdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Starnmeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Starnmeer?

Het energie maatwerkadvies Starnmeer is een adviesrapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 t/m €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €250,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Starnmeer te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Starnmeer voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie