Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing de Woude

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies de Woude biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en test wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport vind je heel specifiek de kosten en baten van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een plan met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per keuze kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in de Woude die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-woude

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verkleinen. In het document wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende specialist. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in de Woude (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport bevat een weergaven van innovatieve verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om 2 of 3 offertes te verkrijgen van neutrale EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in de Woude.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en onderbouwt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop krijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in de Woude laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur de Woude vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een adviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare adviseurs die actief zijn in de gemeente Castricum. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio de Woude

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in de Woude waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder check je de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodemisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in de Woude

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1695,00€390,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10350,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4645,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €22,25€32,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in de Woude is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte delen we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp de Woude: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in de Woude laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.600 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 t/m €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in de Woude. Hieronder vind je daarom een schema met krachtige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in de Woude!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel de Woude: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in de Woude

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in de Woude.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van dak, gevel, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Castricum biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Castricum kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening de Woude opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals West-Graftdijk, Zaandam en Oost-Graftdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Castricum.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in de Woude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing de Woude?

Het energie maatwerkadvies de Woude is een advies met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan komt per maatregel met het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in de Woude op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het complex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in de Woude voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie