Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oost-Graftdijk

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oost-Graftdijk is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een rapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oost-Graftdijk die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oost-graftdijk

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minderen. In het advies wordt grondig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze expert analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oost-Graftdijk (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. Betrouwbare adviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te vragen van gediplomeerde energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oost-Graftdijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel beschrijven ze bijzonderheden als de minimale prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oost-Graftdijk laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Oost-Graftdijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren adviseur. Het is goed om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand lees je adres-informatie van mogelijk interessante energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Alkmaar. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oost-Graftdijk

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oost-Graftdijk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids kan je aan de slag met de meest interessante maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over dakisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Oost-Graftdijk

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2145,00€175,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11150,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5275,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2920,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€500,00€33,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,25€31,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Oost-Graftdijk is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oost-Graftdijk: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent & Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Oost-Graftdijk kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.100 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 – €450,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Oost-Graftdijk. In de box hieronder doorzoek je een schema met praktische en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Oost-Graftdijk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Oost-Graftdijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Oost-Graftdijk

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bieden we nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oost-Graftdijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijk verschillende lokale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Oost-Graftdijk opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Graft, Starnmeer en Noordeinde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Oost-Graftdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oost-Graftdijk?

Een energie maatwerkadvies Oost-Graftdijk is een energieplan met een plan van aanpak voor de vergroening van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €240,00 tot €345,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €240,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oost-Graftdijk op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oost-Graftdijk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie