Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Graft

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Graft biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het energieplan tref je gedetailleerd de kosten en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de verwachte prijzen, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Graft die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-graft

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energiedeskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Graft (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft een overzicht met diverse vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige EPA-adviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om verschillende offertes te vragen van neutrale experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Graft.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verkrijg je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Graft laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Graft vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een energie-specialist uit de omgeving te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel doorzoek je contactgegevens van mogelijke EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Alkmaar. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Graft

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Graft met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand bespreken we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over energiebesparende maatregelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Graft

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3520,00€475,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12125,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4800,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3040,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€41,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1400,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Graft is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Graft: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie, Eneco & Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Graft laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 tot €375,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Graft. In dit blokje doorzoek je een lijst met effectieve en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Graft!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Graft: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Graft

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje doorzoek je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Graft.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Graft opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Hobrede, Noordeinde en Purmer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Graft

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Graft?

Een energie maatwerkadvies Graft is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de investering en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot en met €320,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Graft te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Graft voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie