Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hobrede

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hobrede biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieplan beschrijven ze in detail de kosten en baten van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het plan is relevant voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een energieplan met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hobrede die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hobrede

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale expert. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hobrede (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan bevat een weergaven van alle vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Erkende specialisten vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om verschillende offertes te ontvangen van gecertificeerde adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met opties die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hobrede.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en analyseert welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze details zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hobrede laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hobrede vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie expert. Het is slim om een energie-specialist rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we adres details van professionele maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Edam-Volendam. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hobrede

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hobrede die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand kan je aan de slag met goede energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hobrede

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1610,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10650,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5170,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3290,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€40,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1400,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Hobrede is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder tref je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hobrede: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall & United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €6.000 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Hobrede laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is er al voor €3.800 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hobrede. In de box hieronder check je een lijst met handige en gunstig geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hobrede!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hobrede: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Hobrede

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder bieden we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Hobrede.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van vloer, dak, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hobrede opvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Oosthuizen, Purmer en Beets).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Hobrede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hobrede?

Dit energie maatwerkadvies Hobrede is een rapport met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot wel €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hobrede te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hobrede voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie