Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Purmer

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Purmer is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en analyseert waar de kansen liggen. Het energierapport is concreet en vertelt welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies beschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de diverse investeringsopties. Het energieplan is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het kostenplaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Purmer die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-purmer

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energie-expert. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Purmer (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van muurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. De juiste energie adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om diverse offertes te zoeken van betrouwbare vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Purmer.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt langs en stelt vast welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen check je kenmerken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Purmer laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Purmer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een specialist uit de buurt te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder tref je namen en adressen van kwalitatieve bedrijven die werken in de gemeente Edam-Volendam. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Purmer

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Purmer die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids check je de aantrekkelijkste maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over CV-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Purmer

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1630,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5520,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4500,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3020,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€410,00€25,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1100,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Purmer is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder check je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Purmer: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Engie & United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.650 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Purmer kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.900 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 – €375,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Purmer. Hieronder vind je om die reden een lijstje met handige en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Purmer!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Purmer: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Purmer

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder verstrekken we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Purmer.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van wanden, vloer, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Purmer afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Beets, De Rijp en Schardam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Purmer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Purmer?

Een energie maatwerkadvies Purmer is een adviesplan met suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke opties de meeste besparing opleveren. Door middel van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot en met €285,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Purmer te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Purmer voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie