Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schardam

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Schardam biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bestudeert waar de kansen liggen. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energieadvies bieden ze grondig de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de verwachte prijzen, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Schardam die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schardam

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde energiedeskundige. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schardam (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport helpt je op weg met diverse duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Geschikte vakmensen kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes op te vragen van neutrale adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Schardam.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt bij je thuis en inspecteert welke investeringen gunstig zijn. Op basis hiervan stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schardam laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Schardam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel tref je adres details van mogelijk beschikbare experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Edam-Volendam. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Schardam

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schardam waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids check je de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Schardam

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3360,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5645,00€805,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5510,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2870,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€380,00€56,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1075,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Schardam is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder tref je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Schardam: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice en Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Schardam laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.400 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €230,00 t/m €450,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Schardam. Hieronder vind je een overzicht met praktische en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Schardam!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Schardam: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het advies geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Schardam

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bieden we bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Schardam.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Schardam opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Warder, Hobrede en Oosthuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Schardam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schardam?

Het energie maatwerkadvies Schardam is een energieadvies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €275,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Schardam te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Schardam voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie geeft lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie