Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Rijp

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies De Rijp geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en bekijkt wat er mogelijk is. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsplan tref je gedetailleerd de kosten en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp toont het rapport de kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in De Rijp die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-rijp

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verkleinen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze adviseur check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Rijp (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geef je inzicht in uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve maatwerk adviseur. Ervaren vakmensen kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om enkele offertes te ontvangen van neutrale adviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een schema met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in De Rijp.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop ontvang je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Rijp laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur De Rijp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is nuttig om een adviseur uit de regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel lees je contactgegevens van betrouwbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Alkmaar. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van De Rijp

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Rijp waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder check je de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over ventileren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in De Rijp

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1565,00€345,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11025,00€755,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4735,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2870,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€60,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,50€27,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in De Rijp is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Rijp: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco of Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in De Rijp laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.150 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 tot €325,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in De Rijp. Hieronder verstrekken we een schema met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in De Rijp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel De Rijp: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in De Rijp

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in De Rijp.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening De Rijp opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Schardam, Graft en Hobrede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in De Rijp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Rijp?

Een energie maatwerkadvies De Rijp is een adviesplan met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke opties jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 tot €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in De Rijp te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in De Rijp voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie